Aedas Completes National Trade Centre in Taichung, Taiwan
43
Published: October 22, 2018

Green Balconies. National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

admin | Project News | 22 October, 2018

    Aedas Completes National Trade Centre in Taichung, Taiwan

    Aedas has completed a 165-metre tall office building within the emerging central business district and adjacent to the Opera House and City Hall in Taichung, Taiwan. The design of the building is deemed to enrich the city skyline while celebrating the local cultural symbol. The iconic building replicates the unique silhouette of a bamboo shoot – a plant commonly found in Taichung which symbolises prosperity in Chinese culture.

     

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

     

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

     

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    The faceted façade undulates with horizontal awnings with distinctive rain covers and window-walls to emphasise the unique shape and curves of the building. The elliptical shape allows maximum light penetration to the office area. Vertical greening with local plant resources on the east and west façades as well as the rooftop enhances energy efficiency. There are also balconies on each floor on the north and east sides to offer an outdoor experience with a pleasant view.

     

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

     

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

     

    Sketches. National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    Sketches. National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

     

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

     

    Green Balconies. National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    Green Balconies. National Trade Center, Taichung, Taiwan. Image © Aedas.

    The interior space is designed with reference to traditional ink paintings – by using different shades and tones of grey, together with lights and reflections, to express different feels and create a sense of neutrality and calmness. Two podium floors with banks and food and beverage outlets activate the urban life on lower levels.

    Project Info

    Project Name : National Trade Center

    Location : Taichung, Taiwan

    Aedas Involvement : Design Architect, Interior Designer for Public Areas and Landscape Designer

    Client : Run Long Construction Co. Ltd.

    Gross Floor Area : 52,924 sq m

    Completion Year : 2018

    Director : Dr Andy Wen

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...